Wat is echt Talent?

Tijdens een eerste afspraak voor coaching, bijles of huiswerkbegeleiding start ik altijd met een Talenteninterview. Dit doe ik, omdat ik zo op een positieve en praktische manier een kind beter leer kennen.

In steekwoorden schrijf ik wat de echte Talenten zijn van het kind dat ik begeleid. Meestal komen daarbij eerst de zichtbare talenten naar voren die kinderen al hun leven lang hebben gehoord. ‘Ik kan goed tekenen/voetballen/schrijven/…’
Mijn volgende vraag is wat ervoor zorgt dat ze die Talenten noemen en wat maakt dat ze er plezier in hebben. Echt Talent gaat namelijk dieper dan wat we aan de oppervlakte zien.

In de komende berichten laat ik je zien met welke vragen je dichter bij het echte Talent van je kind komt. Oftewel: Hoe ontdek je Talent met een hoofdletter T?