Talent tip 2

Hoe ontdek je Talent met een hoofdletter T?

Het ontdekken en benoemen van echt Talent bij kinderen zorgt voor meer zelfvertrouwen en veerkracht. Hoe kun je deze Talenten bij je eigen kind vinden?

Tip 2:

Van echt Talent word je blij. Niet een beetje blij, maar echt BLIJ! Je kijkt uit naar het moment waarop je weer met je Talent aan de slag kunt. Je herkent echt Talent ook aan de manier waarop het beleefd wordt: je geniet intens.

Kijk eens naar je kind wanneer het aan het spelen, tekenen, bouwen of bewegen is. Wat valt je op? Wat doet je kind het liefste van alles? Waarom?

Speelt je zoon of dochter bijvoorbeeld graag met Lego? Probeer erachter te komen waarom je kind er zoveel plezier in heeft. Gaat het om het werken met een handleiding of om het verzinnen van eigen bouwsels? Kijkt je kind vooral naar de vorm en kleuren? Speelt hij of zij na het bouwen een heel verhaal met de poppetjes?
In het antwoord op deze vragen zit het echte Talent verscholen: de bouwer, ontwerper, mooimaker, verhalenbedenker, doorzetter, planmaker, creatieve maker, enzovoort. Talent komt in zoveel vormen naar boven!

Wil je meer weten over echt Talent en hoe je het kunt laten groeien, zichtbaar maakt en kunt gebruiken? Ik vertel je er graag meer over!

info@kinderpraktijkdebij.nl
0628 151 895