Talent tip 3

Hoe ontdek je Talent met een hoofdletter T?

Het ontdekken en benoemen van echt Talent bij kinderen zorgt voor meer zelfvertrouwen en veerkracht. Hoe kun je deze Talenten bij je eigen kind vinden?

Tip 3:

Ik lees heel graag. Hoewel ik niet meer uren aan een stuk kan lezen zoals vroeger, kan ik nog steeds de tijd vergeten als ik in een verhaal zit. Wanneer ik mijn boek of e-reader sluit, merk ik dat ik toch wel een beetje stram ben van het langer in een houding zitten. Dat had ik tijdens het lezen niet door.

Echt Talent doet dat met je: je vergeet de tijd en bent pas moe nadat je stopt. Je bent zo gefocust op wat je doet, dat je alles om je heen even niet opmerkt. Op die manier geeft dat Talent je ook nieuwe energie. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het is heel eenvoudig. We zijn zo gewend dat we van alles moeten doen en het liefst alles tegelijk. Werken met je Talent moet niet. Bovendien vind je het zo leuk dat al het andere er even niet toe doet. Bezig zijn met een ding tegelijk zorgt voor rust in je hoofd en geeft op die manier ruimte en nieuwe energie voor andere dingen.

Wat laat je kind de tijd vergeten? Waar kan je kind uren mee bezig zijn? Waar krijgt je kind energie van? Waarschijnlijk is dat een van de (vele) echte Talenten van je kind!

Ben je benieuwd naar echt Talent en wat het voor je kind kan betekenen als het zijn of haar eigen Talenten ziet en gebruikt? Ik vertel je er graag meer over!

info@kinderpraktijkdebij.nl
0628 151 895
www.kinderpraktijkdebij.nl