Spelletjes spelen is goed voor het zelfvertrouwen

Ik houd erg van bord- en kaartspellen. Een van mijn favorieten voor de praktijk is Schatgravers van Matty en Greetje.

De schatten waar we met dit spel naar zoeken zijn persoonlijke kenmerken en talenten die waardevol zijn en je helpen in het dagelijks leven. Schatten kunnen minder zichtbaar worden als een kind ze niet kan of durft te gebruiken. Met het spel Schatgravers zoek je op speelse wijze naar verborgen schatten.

In de vorm van mooie kaarten vind je de schatten terug in het spel Schatgravers. Voorbeelden daarvan zijn: behulpzaam zijn, vriendelijk zijn, oplossingen kunnen bedenken, geduldig zijn, serieus zijn, vrolijk zijn, enzovoort. Op de karweikaarten in het spel staan opdrachten die het spel extra leuk maken en je bewust laten kijken naar je eigen schatten.

De makers van het spel zeggen zelf over het spel:
β€˜Het begint al meteen bij het uitdelen van de schatkaarten: Iedere speler krijgt willekeurig vijf schatkaarten en legt deze open voor zich neer, in volgorde van kloppend naar minder-kloppend. Dit dwingt je om na te denken over jezelf. Waar mensen meestal bescheiden (moeten) zijn, kun je hier niet anders dan nadenken over jezelf. Bam! De eerste heipalen voor een stevig zelfbeeld zijn geslagen!’

Ik ben het helemaal met ze eens! Na vele potjes Schatgravers blijft het leuk om te zien wat het met kinderen (en stiekem ook met volwassenen) doet. Wanneer je bewust bent van je talenten en kwaliteiten geeft dit veel zelfvertrouwen. Je gaat er vanzelf van stralen! 😍🐝🀩

meer info: www.schatgravers.com en natuurlijk info@kinderpraktijkdebij.nl