Bij de les

Bijles

Zit je in de bovenbouw van de basisschool of in de onderbouw van het voortgezet onderwijs? Vind je het schoolvak Taal/Nederlands erg moeilijk? Heb je bijvoorbeeld problemen met begrijpend lezen, grammatica of (werkwoord-)spelling? Samen kijken we naar wat je nodig hebt om weer met plezier aan je taaltaken te werken.

Na een oriënterend gesprek waarin we vaststellen waar je behoefte aan hebt, gaan we met verschillende oefenmaterialen en diverse werkvormen aan de slag. Tussentijds bespreken we je vorderingen en blikken we vooruit om te kijken wat je nog aan kennis en vaardigheden nodig hebt.

Leren leren

Heeft je kind veel moeite met het organiseren van schoolwerk? Kan hij moeilijk uit zichzelf aan zijn taken beginnen? Is uitstellen dé aanpak die je kind kiest, terwijl jij ziet dat het werk zich ophoopt? Dit lijkt typisch 'luie puber'-gedrag, maar het is waarschijnlijker dat je kind niet weet welke strategieën hij kan toepassen. Met een plan dat past bij je kind leert hij welke strategieën voor hem werken en wordt huiswerk maken leuk.