Groepstraining

Voor kinderen die behoefte hebben aan het herkennen van zichzelf in anderen en het leren van anderen kan het werken in een kleine groep de voorkeur hebben boven individuele coaching. Wanneer je kind bijvoorbeeld gedrag laat zien als faalangst, driftbuien, of het vermijden van sociale situaties kan de steun van een kleine groep 'maatjes' versterkend werken.

Het belangrijkste doel van de coaching in groepen is dat je kind positief over zichzelf gaat denken. Je kind krijgt allerhande handvatten die hij kan gebruiken in stressvolle sociale situaties. Als gevolg hiervan heeft hij/zij minder last van sociale stress en wordt je kind vaardiger in het omgaan met anderen. Je kind ervaart dat sociale situaties ook positief kunnen verlopen. Hierdoor versterkt het vertrouwen in zichzelf en wordt een gezonde voorraad veerkracht opgebouwd.

De coaching in groepen is zoals de individuele coaching en bijles bij Kinderpraktijk De Bij maatwerk. Aan de hand van de individuele hulpvragen, wordt een programma samengesteld. De vorm van de groepscoaching wordt vervolgens zo opgebouwd dat deze aansluit op de behoeften van alle deelnemers.