Individuele coaching

Als kindercoach help ik kinderen in te laten zien welke talenten en vaardigheden ze bezitten. We werken samen aan een reëel en positief zelfbeeld, zodat je kind weer blij is, met zichzelf en met dat wat hij of zij kan. Het vertrouwen groeit en je kind durft weer uitdagingen aan te gaan en kansen op te pakken.

Daarvoor gaan we eerst samen op zoek naar wat er juist goed gaat. Waar wordt je kind blij van? Wat lijkt moeiteloos te gaan en geeft energie? Waarom zit je kind uren te bouwen of te tekenen? Wat maakt dat je kind met zoveel plezier veel oefentijd stopt in het leren bespelen van een instrument? Waarom komt je kind met zoveel energie terug van een flinke training voor zijn of haar sport? Wat zijn de echte talenten achter dat wat we zien als resultaat?

Vervolgens gaan we kijken naar wat je kind anders wil. Kunnen de talenten van je kind in worden gezet om dat doel te bereiken? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het makkelijker wordt om te focussen op de dingen waar je kind blij van wordt? Dat gaan we samen onderzoeken.

We kijken ook welke mensen en hulpbronnen versterkend kunnen werken en vragen aan de mensen die dicht bij je kind staan of ze een handje willen helpen met het bereiken van zijn of haar doel.

We werken op die manier samen aan een flinke voorraad veerkracht en zelfvertrouwen om je kind te laten groeien en bloeien.